Yin Yoga voor lotgenoten van kanker

Sinds 2018 verzorg ik twee maal per jaar namens het Toon Herman huis vrijwillig drie yoga lessen aan. Uit de eerste groep kwam de vraag of ik niet voor hun een speciaal vast uur wilde inroosteren omdat kanker hun verbindt. Delen, dat is wat we doen tijdens deze yoga les voor (ex-)kankerpatiënten en iedereen die met kanker te maken heeft door bijvoorbeeld zorgen voor iemand die ziek is.Delen van kennis en ervaring. De cursisten leren van mij, ik leer nog meer van hen. Op het moment dat kanker in je leven komt geldt er maar één ding: overleven.

Je hoofd neemt het volledig over van je voelen. Je lijf heeft je in de steek gelaten , je bent teleurgesteld in je lijf maar met dit lijf moet je wel weer beter worden. Yoga doe je zonder ego, yoga is helemaal voor jou alleen. Of je nu wel je arm kan strekken of niet dat doet er niet toe al helemaal niet als je beperkt wordt door een ziekte.

Dan is alleen van belang dat je door middel van Yoga weer contact krijgt met je lichaam, je weer van dat bijzondere lijf gaat houden. Laat je dus niet weerhouden door evt. beperkingen.

Het mooie van Yin Yoga is dat het voor iedereen toegankelijk is; al zou je je hele lichaam niet meer kunnen gebruiken, dan nog steeds kun je aan yoga doen. Yoga is veel meer dan alleen je oefeningen op je mat, yoga is helend en herstellend op alle niveaus en te beoefenen op oneindig veel manieren. Maak gebruik van deze eeuwenoude techniek om een gezond lichaam en een gezonde geest weer te krijgen en te behouden.

Ik bewonder stuk voor stuk de geweldige personen die al deelnemen aan de wekelijkse les. Wat een bijzondere mensen , wat een vechters. Uit hun feedback krijg ik terug hoe veilige omgeving het is om weer in contact te komen met hun lichaam, leren ontspannen en hun verhaal te doen als daar behoefte aan is. Je bent vrij om te delen maar het hoeft niet.

Ik pas altijd alle houdingen aan naar jou kunnen. Er is zelfs een dame die van mij een heerlijk matras krijgt omdat liggen op de grond geen optie is. Voel je vrij om eens te komen kennis maken met deze heerlijke ontspannen les en kijk wat Yoga voor jou kan betekenen.

cta-afbeelding-

Kom genieten van een welverdiende massage

Bij Balans & Flow Yoga kun je op afspraak een massage boeken die wordt gegeven in de Yoga studio in Emmeloord, Noordoostpolder. Kom ook genieten van een heerlijke ontspannende holistische massage.

Je bent welkom!