Hormoon Yoga

Wat is hormoonyoga?

Bij hormoonyoga ligt de focus op de hormoonklieren die voor de hormonale balans van de vrouw heel belangrijk zijn. Denk hierbij aan de hypofyse, hypothalamus, epifyse, schildklier en bijschildklieren, bijnieren en eierstokken. Door de focus op deze hormonen te leggen, bevorder je de doorbloeding naar de hormoonklieren en kunnen de hormonen in balans komen waardoor je minder last van klachten hebt, je energieker voelt en lekkerder in je vel zit.

Bij welke klachten helpt het?

Veel vrouwen hebben last van hormonale klachten. PMS met stemmingswisselingen, het gevoel dat je broek ineens wel heel strak zit,  tranen met tuiten bij een YouTube filmpje over een kat en een hond die lief zijn voor elkaar. Overgangsklachten met opvliegers die je veel te vaak en op de meest ongewenste momenten klotsende oksels bezorgen, slapeloze nachten, stijve gewrichten en gewichtstoename. Of een kinderwens die niet vanzelf gaat, PCOS, endometriose, een burn-out. In iedere fase van je leven kun je last hebben van nare klachten als je hormonen uit balans zijn….

Het heeft mij geholpen bij mijn PMS klachten

Al vanaf mijn 14e had ik erg veel last van PMS klachten waardoor ik begon met het slikken van 'de pil'. Na 22 jaar pilgebruik was ik klaar met het slikken van hormonen en stapte ik over naar het Mirena spiraal . Na dat bleek dat ik daar niet tegen kon gestopt met alle vormen van anticonceptie en toen begon het hele cirus weer opnieuw. Direct na de eisprong had ik pijnlijke borsten, vlak voor mijn menstruatie een opgezette buik, hoofdpijn, moe en stemmingswisselingen, kortom niet mezelf. Na het aanpassen van voeding, beweging en aanvullende supplementen en Yoga kreeg ik mezelf weer terug. Stabiel, geen berg te hoog, energie eigenlijk zoals je jezelf zou moeten voelen totdat ... ik mijn kuitbeen brak en gedwongen werd niet te bewegen. Mijn hormonen sloegen door het niet bewegen op hol. Ik was emotioneel een wrak, energie loos en een draak tegenover iedereen die me wilde helpen  borsten als meloenen en heftige menstruaties. Het duurde uiteraard even voordat ik besefte dat het mijn hormonen waren en ben toen begonnen met de hormoon Yoga. Ik ben 12 weken verder en mijn lichaam en geest komen weer in balans, wat een opluchting. Als ze werken zoals ze horen maken hormonen je leven een feestje.

Door mijn haat - liefde verhouding met mijn hormonen ben ik met vrouwen gaan praten, me gaan verdiepen in de overgang en alle ongemakken die daar bij komen kijken, het zwanger worden wat maar niet wil lukken , hormoongerelateerde ziektes en ga zo maar door. Als deze kleine hoeveelheid stofjes ook maar een beetje uit balans zijn kunnen ze je hele leven op zijn kop zetten maar als ze doen wat ze horen te doen je leven een feestje maken. Met veel plezier geef ik nu hormoon yoga waarin de hele hormoonserie wordt aangeleerd. In deze les komt de hormoonserie in stukjes aan bod, gecombineerd met ademhalingstechnieken en Yin Yoga om tot rust te komen en diverse houdingen die sterk werken op de hormoonklieren. Er is veel aandacht voor ontspanning, aangezien stress een belangrijke oorzaak kan zijn van hormonale klachten.

Hormoon yoga; ik kan en wil niet meer zonder!

Hormoon Yoga word gegeven op dinsdag morgen van 9.00 - 10.00 uur in mijn studio. Lekker in je lijf Yoga, Daalder 10 in Emmeloord.

cta-afbeelding-

Kom genieten van een welverdiende massage

Bij Balans & Flow Yoga kun je op afspraak een massage boeken die wordt gegeven in de Yoga studio in Emmeloord, Noordoostpolder. Kom ook genieten van een heerlijke ontspannende holistische massage.

Je bent welkom!