Reiki

Wat is reiki?

Als alternatieve geneeswijze is reiki in de eerste plaats gebaseerd op de overdracht van energie tussen de therapeut en de patiënt. Reiki helpt vervelende aandoeningen te voorkomen of, in sommige gevallen, makkelijker te genezen. Het wil in geen geval de gebruikelijke geneeskunde vervangen, wél aanvullen en ondersteunen. Reiki ondersteund het zelf herstellend vermogen van je lichaam.

Paranormale therapie

We gaan er vanuit dat iedereen over een dosis energie beschikt. Die levensenergie wordt gesimuleerd door onze handen. Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Tijdens een behandeling legt de therapeut zijn handen op de plaats waar we bijvoorbeeld pijn ervaren. Hij gaat er vanuit dat daar je energie geblokkeerd is en dat hij die weer vrij moet maken.

Universele energie

Reiki werkt met universele energie en is op daardoor vergelijkbaar met andere alternatieve geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht we in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

Lichaam, geest en ziel

In deze energiebanen kunnen blokkeringen ontstaan die onze hele energiehuishouding in gevaar kunnen brengen. Al deze omdat energiebanen zijn met elkaar verbonden via vele knooppunten, in vaktermen bekend chakra’s genoemd. De reiki-healer maakt deze
energieblokkades ongedaan. Dat doet hij door extra energie door ons lichaam te laten stromen. We worden allemaal geboren met een voorraad voor hemelse energie. Deze voorraad geven je ouders jou mee en moet je je hele leven op teren. Je na hemelse energie is de energie die door voeding, drinken en ademen op pijl gehouden kan worden. Samen met onze geestelijke voeding uiteraard. Immers van plezier krijgen we altijd meer energie dan een zwaar gesprek.

Tijdens een reiki behandeling zak je al snel weg in Teta staat. De fase vlak voordat je echt inslaapt. Als ontvanger krijg je maximale ontspanning terwijl je hele energie systeem wordt gereset.

Een reiki behandeling duurt een uur. Je ligt hierbij met je kleren aan op de massagetafel na behoeve onder een deken.

cta-afbeelding-

Kom genieten van een welverdiende massage

Bij Balans & Flow Yoga kun je op afspraak een massage boeken die wordt gegeven in de Yoga studio in Emmeloord, Noordoostpolder. Kom ook genieten van een heerlijke ontspannende holistische massage.

Je bent welkom!